artstruck

Ny serie i The talented Mr Ripley´s spår

Kategori: Allmänt

                 
"Ripley", ny gestaltning i serieform med 8 avsnitt av Patricia Highsmiths roman "En man med många talanger" från 1955, på Netflix. Rolig, skräckinjagande och ofta briljant. Om klasskillnader och -skam och homosexualitet. Och psykopati.
   I den bländande vackra serien är karaktären Marjorie mer avogt inställd än i filmen "The talented mr Ripley", som bygger på samma bok. En kritiker i the Guardian tror att hennes karaktär här är så pass känslomässigt instinktiv att hon inte konfronterar Ripley tills hon vet att hon kan vinna... Man ska ju inte gå i konflikt med den personlighetstypen, lär oss psykologin. Vi får väl se om "Marge" kommer tillbaka i en ny säsong. Netflix är förtegna om nya säsonger väntar oss.
   Karaktären Freddie Miles, som är en del i den stora behållningen, spelas av ickebinära* Eliot Sumner, vars far för övrigt är artisten Sting. Hans karaktär är en "foil"** till Tom Ripley i sin sofistikerade framtoning. Även Johnny Flynns gestaltning av Dickie Greenleaf är svår att inte förälska sig i. Flynn kommer alltid att inneha trovärdighet efter hans roll i den om möjligt ändå mörkare filmen "Beast" från 2017.
 
 
* Sumner identifierar sig som "gender fluid", som kan översättas med flytande könsidentitet.
** Kontrast

Kommentarer


Kommentera inlägget här: