artstruck

I arbetarrörelsens kosmos

Kategori: Allmänt

 
Varför blir jag så rörd av att tanten före mig i kön köper två kaffe och en bakelse på Konsums kombinerande konditori, tobaks och spelavdelning? Hennes gubbe sitter vid ett bord o väntar. Det måste vara den minst gästvänliga kafemiljön som tänkas kan. De trubbiga träborden är inklämda mellan kundvagnar, svängande entrèdörrar och den iskalla fönsterrutan med reklamaffisch för djupfryst Sej. Men det är tradition.
   När jag växte upp lärde jag mig att handlar och fikar gör man inom kooperationen och tankar bilen görs på den konsumentägda OK. Om man händelsvis skulle äta en hamburgare var det på statligt ägda Clock(!).
   Mor berättade nångång att hon och far en gång hade bjudit morfar Bruno på husmankost på den enkla lunchrestaurangen som var ansluten till Domus (Konsumägt) i hans hemstad Helsingborg. Han hade sedan sagt att det var det godaste han någonsin ätit.

Kommentarer

 • Anonym säger:

  För att du är nostalgiker/sentimental! Och ganska låst i gamla, intrampade strukturer. Funderat på att tänka bortom gamla strukturer och hur det en gång var?

  2019-01-06 | 18:44:56
 • H säger:

  Ok! 😊 Tack för kommentaren. Helga det gamla och omfamna det nya?

  2019-01-08 | 15:29:05
 • Anonym säger:

  Absolut. Jag tror att inskränkthet är ett svårt samhällsproblem i Sverige och ett skäl är oförmåga att släppa på det gamla. Svenskarna är livrädda för att förlora det de har, omfamnade av ett tryggt bidragssystem. Våga släppa taget och tänk nytt!

  2019-01-12 | 23:08:21

Kommentera inlägget här: