artstruck

Berlusconi söver Italien med sex

Kategori:

KOMMENTAR I filmen Videocracy (i Stockholm på biografen Zita) visas hur det demokratiska Italien i Berlusconis regi har urartat till en ytlig sexshow. Att bli en b, c eller d-kändis är det enda sättet för arbetarklassen att göra karriär i massarbetslöshet. ”Kändisskap” är det enda hoppet om att få en plats i samhället, och även i Sverige finns denna tendens sedan ett par årtionden.
   I varje mindre ort i Italien anordnas uttagningar till att bli den lokala " ragazzan", tjejen som dansar "sexigt" vid sidan av den manliga värden som håller i simpla lokala underhållningsshower. Folket i publiken sitter som förstenade och ser på när flickorna dansar mekaniskt till musiken.
   Berlusconis högra hand i mediaimperiumet visar med glädje sin beundran för Mussolini och har ett hakkors som skärmbild i sin mobiltelefon.
   Berlusconi blir utbuad när han framträder i Eu-parlamentet men vem står upp för de som utsätts för hans metoder inom landet? Hur har oberoende italienska journalister det? Eller zigenare eller andra utländska personer i Italien? 
   Jag går ut från biografen på skakande ben med vetskap om att det inte bara är Italien med breda fascistiska sympatier. I vårt grannland det glada Danmark är det förbjudet med burka på allmän plats... Likaledes i Belgium. I Spanien röstade senaten ja till ett förbud 2010. I Frankrike finns förslag på samma åtgärd och i Schweiz finns förbudet i en av landets kantoner. Även i Sverige är Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt är negativa till burkan(Dn 27:e jan 2010). Kriktiker där menar att förbudet stigmatiserar muslimer och tvinga kvinnorna till ett liv inomhus. I Norge gick Fremskrittspartiet framåt i höstens val och är nu det andra största partiet. I Polen och Slovakien ingår högerextremister i regeringarna...

Kommentarer

 • Stefan Loå säger:

  Hello!

  Sjysst med blogg! Hoppas det blir bra bilder oxå ;)

  Själv ska jag nog måla en bild där Reinfeldt och Sahlin omfamnar varandra. Plus en där reinfeldt i damunderkläder försöker få kontakt med Obama. Och lite graffitti...

  2010-03-01 | 13:35:00
 • HB säger:

  Ha ha låter bra, speciellt R och S i en härlig arbetarkram:)

  2010-03-02 | 11:23:56
 • HB säger:

  Vilken tur att Moderaterna nu har blivit ett riktigt arbetarparti, när sossarna inte är det längre... :)

  2010-10-19 | 15:33:52

Kommentera inlägget här: